Premijerka Srbije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Ana Brnabić premijerka Srbije boravi u Njujorku gde će se obratiti  učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i kako navodi, najveći deo govora biće posvećen Kosovu i Metohiji.

Ana Brnabić će se učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija obratiti tokom popodnevne sesije, odnosno u noći između četvrtka i petka po centralnoevropskom vremenu.

Premijerka Brnabić predvodi delegaciju Srbije na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine UN. Ona je prisustvovala sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom je predsedavao američki predsednik Donald Tramp. Tema sednice bila je mogućnosti ograničenja upotrebe oružja za masovno uništenje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima.

Prethodno, premijerka je prisustovala poslovnom forumu „Blumberg global“ na kojem je imala više značajnih susreta i razgovora.

Premijerka podvlači da je dobro što je imala priliku da razgovara sa ministrom finansija Kanade, a s obzirom na planiranu posetu toj zemlji, što bi, kako je navela, stvorilo uslove da ojačamo bilateralne veze između dve zemlje, posebno jer je u toj zemlji jaka naša dijaspora.

Brnabić je razgovarala i sa predsednikom Slovačke, koju, kao i Češku planira da poseti u decembru.

Nakon susreta sa Švajcarskim predsednikom Alenom Berseom u Njujorku, Brnabić je istakla da je Švajcarska jedna od zemalja koja jako mnogo podržava nezavisnot takozvanog Kosova, po prvi put sada insistirala da čuje šta je to što može da uradi da pomogne Srbiji u dijalogu sa Prištinom“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *