Predsednik Vučić će prisustvovati otvaranju Sajma privrede u Mostaru

Sutra će u Mostaru boraviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić,gde će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

Tokom posete Mostaru, predsednik Vučić sastaće se sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Programom posete predviđen je i obilazak radova na obnovi Saborne crkve Svete trojice, navedeno je u saopštenju.

Međunarodni sajam privrede „Mostar 2019“ biće održan 22. put u gradu na Neretvi od 9. do 13. aprila, a zemlja partner ove privredne manifestacije ponovo će biti NR Kina.

Na otvaranje sajma u Mostaru pozvan je, pored predsednika Srbije, zajedno sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, te regionalnim liderima, šefom crnogorske države Milom Ðukanovićem i premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Očekuje se i prisustvo predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i bošnjačkog člana kolektivnog šefa države Šefika Džaferovića i lidera SDA BiH Bakira Izetbegovića.

Među više stotina izlagača iz tridesetak zemlja, najbrojniji će biti oni iz Kine, budući da je najavljen dolazak oko 100 predstavnika iz 50 kineskih preduzeća, koji će na 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora predstaviti informacione tehnologije, veštačku inteligenciju, poljoprivredu, kućne aparate, brze vozove…

Direktorka Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak je nedavno izjavila novinarima da se očekuje oko 50.000 posetilaca na ovoj izložbi proizvodnih i privrednih potencijala.

Tokom pet dana trajanja sajma biće organizovan veliki broj konferencija i stručnih skupova, kao i sajamske manifestacije, među kojima i sajam turizma.

Predsednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić najavio je da će na mostarskom sajmu biti predstavljen jedan zajednički turistički proizvod Srbije, Crne Gore i BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *