Pre kraja godine Vučić se sastaje sa Putinom u Moskvi

U telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je susret u Moskvi pre kraja godine.

Vučić je Putinu čestitao rođendan.

Srpski i ruski predsednik su se dogovorili da se pre kraja godine sastanu u Moskvi i razmene stavove o najvažnijim pitanjima, a posebno o Kosovu i Metohiji.

Putin je Vučiću rekao da prati to što radi i da dobro razume da se Srbija nalazi u složenoj situaciji, kao i to da je spreman da pomogne, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Vučić je zahvalio na pažnji koju Putin posvećuje razvoju srpsko-ruskih odnosa, zbog čega u Srbiji uživa iskreno poštovanje i veliko poverenje.

On je, takođe, izrazio zahvalnost za reči podrške očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koje mu je preneo ministar Sergej Lavrov, na nedavnom sastanku u Njujorku.

Čestitajući rođendan, Vučić je Putinu poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i snagu da u budućnosti uspešno zastupa interese Rusije i bratskog ruskog naroda. „Prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Dogovorili smo susret u Moskvi pre kraja godine i cestitao sam mu 67. rođendan“, napisao je Vučić i na svom instagram profilu „Budućnostsrbijeav“.

Poslednji put, dvojica predsednika sastali su se početkom ove godine, u januaru, kada je Putin posetio Srbiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *