Otvorena 20.međunarodna smotra arheološkog filma u Beogradu

Narodni muzej je organizavao 20. međunarodnu smotru arheološkog filma u Beogradu.Egipat je ove godine počasni gost,koji se na otvaranju predstavio sa tri filma.

Ova smotra pruža mogućnost arheolozima, ali i ljubiteljima arheologije da se kroz fimove visokog naučnog kvaliteta u vidu reportaža, upoznaju sa dostignućima drevnih civilizacija i novim istraživanjima – rekao je član Gradskog veća Fadilj Eminović.

On je zahvalio egipatskoj ambasadi, čiji je bio gost i pozvao sve zainteresovane da do 9. aprila posete Atrijum Narodnog muzeja, gde će imati priliku da vide 42 filma iz 12 zemalja.

Ambasador Eipta u Srbiji Amr Alguvejli je prilikom otvaranja smotre posetiocima rekao da će kroz ove filmove putovati kroz vreme, istoriju Egipta i kroz istoriju čovečanstva jer je to, kako je istakao, prva civilizacija, faraonska civilizacija.

Otvaranju su prisustvovali direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković, pomoćnica ministra kulture i informisanja za zaštitu kulturnog nasleđa Danijela Vanušić, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju Asja Drača Muntean, te ambasador Maroka Muhamed Amin Belhež.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *