OKS proglasio najbolje sportiste

U tradicionalnom, 26. izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) najbolji sportisti Srbije za 2019. su teniser Novak Ðoković i odbojkašica Tijana Bošković.

Ðoković i Boškovićeva odbranili su titule osvojene prošle godine.

Srpski teniser je u godini na izmaku osvojio dva gren slema – Australijan open i Vimbldon, i osmi put u karijeri dobio ovo priznanje, dok je Boškovićeva, višestruka najbolja odbojkašica Evrope, predvodila Srbiju do odbrane evropske titule u Turskoj i drugi put dobila nagradu.

Na sinoćnjoj svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije evropski šampioni odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put, najbolje u ženskoj konkurenciji.

Selektor odbojkaša Slobodan Kovač dobio je nagradu za najboljeg trenera, a najbolji mladi sportista je karatistkinja Ivana Perović, juniorska šampionka sveta.

Dobitnik trofeja Olimpijsko srce „General Đukić“ je predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić.

Najuspešniji sportista iz redova Vojske Srbije je atletičar desetar Đuro Borbelj.

Na svečanosti su uz brojne zvanice i bivše sportiste prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *