Od 15. do 19. maja manifestacija „Muzeji za 10“ po celoj Srbiji

Širom Srbije manifestacija „Muzeji za 10“ biće održana deveti put od 15. do 19. maja, ulaz na sve programe će biti besplatan, najavili su organizatori. Projekat „Muzeji za 10“ predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu koja je najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dok je koordinator – Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja „ICOM Srbija“.

Više od 110 učesnika, tokom trajanja manifestacije u preko 60 gradova i mesta širom Srbije, pripremaju raznolike sadržaje, a mnoge izložbe će moći ekskluzivno da se vide samo u tih pet dana trajanja muzejske manifestacije.

Osim izložbi, posetioci će moći da se uključe i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vođenja, interaktivne radionice za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova, pozorišne predstave, performansi, promocije knjiga i druge aktivnosti. Ovogodišnja tema manifestacije nosi naziv „Muzeji, održivost i blagostanje“, a proistekla je iz Međunarodnog dana muzeja koji se obeležava 18. maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *