O ulaganju u Srbiju Siniša Mali s ambasadorom Slovačke

Na sastanku ministra finansija u Vladi Srbije Siniše Malog i ambasadora Slovačke Fedora Rosohe zaključeno je da ulaganje slovačkih kompanija u određene projekte u Srbiji za koje su pokazale interesovanje može doprineti dodatnom razvoju bilateralnih odnosa.

Ministar je navao da je Srbija pouzdan partner stranim investitorima, kao i da je apsolutni lider u regionu po vrednosti privučenih stranih investicija, saopštilo je Ministarstvo finasija.

Istakao je da je Srbija dobro reagovala na krizu izazvanu korona virusom, jer je pravovremenim i efikasnim merama pružena podrška privredi i građanima, postignuti su dobri makroekonomski reultati, a cilj je da ove godine privredni rast dostigne šest procenata.

Mali i Rosoha su zaključili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose koji će bližom saradnjom, pre svega u ekonomskom smislu biti dodatno ojačani.

Mali je zahvalio ambasadoru na tome što Slovačka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, te što istrajava u tom stavu, kao i na tome što pruža podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *