Nenad Peruničić novi selektor muške rukometne reprezentacije

Nenad Peruničić proslavljeni reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde postao je novi selektor muške rukometne reprezentacije saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).

Odluku da proslavljeni reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde preuzme kormilo “orlova” u naredne četiri godine jednoglasno je doneo Upravni odbor RSS, navodi se u saopštenju, uz obrazloženje kako “ima puno razloga za postavljenje Peruničića”.

On je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima. Više njih iz te generacije je dobilo šansu i sada je prilika da je dobije i Nenad. Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio“, rekao je predsednik UO RSS, Božidar Đurković.

On je rekao da je reprezentacija “na novom početku” i da “ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu, kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine”.

Nenad je kompetentan, verujem u njega. Ima volju i želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavnu i koordinatorsku, možemo dobiti jednog dobrog trenera“, zaključio je Đurković svoj predlog.

Peruničić je u rođen 1971. u Pljevljima, a za reprezentaciju je odigrao 141 utakmicu i u dresu SR Jugoslavije osvojio dve bronzane medalje – na Evropskom prvenstvu 1996. i na Svetskom prvenstvu 1999. Godinu kasnije, na olimpijskom turniru u Sidneju sa “plavima” je učestvovao u polufinalu, ali i ostao bez medalje, na četvrtoj poziciji.

Veliku karijeru počeo je 1984. u Pljevljima, a završio je 2009. u Budućnosti iz Podgorice, s tim da se 2015. reaktivirao i treći put zaigrao za Zvezdu u 44. godini, u teškoj situaciji crveno-belih koja i dalje traje, iako se učinilo da će prošla sezona doneti boljitak.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, izabran je za koordinatora muških reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor je doneo odluku da novčano nagradi Obradovića nagradi za plasman muške reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Nemačku i Dansku. Obradović je prihvatio da vodi i mušku selekciju u junskoj akciji koja je rezultirala plasmanom na SP posle šest godina.

Nagrađeni su i stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije za plasmane na svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar nacionalnih selekcija, navedeno je u saopštenju RSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *