Nataši Ninković dobitnica nagrade “Žanka Stokić”

Glumici Nataši Ninković je uručena nagrada “Žanka Stokić”.

Žiri u kome su bili glumica Milana Dravić (predsednik) ,upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić,Milorad Vučelić glavni urednik i generalni direktor “Novosti”, prošlogodišnja dobitnica Olga Odanović i dramski pisac i reditelj Branislav Petković je doneo odluku da se Nataši Ninković dodeli nagrada “Žanka Stokić” za izuzetan doprinos umetnosti.

“Ne znam kakav je osećaj dobiti Oskara i uvek sam se čudila dobitnicima što se tresu, plaču, zahvaljuju svima počev od producenata i kućnih ljubimaca, pa sam im se čak i malo smejala. Sada se ja upravo tako osećam, kao da držim svog Oskara”, rekla je Ninković.

Tresem se, plakala bih i zahvalila bih svima sa kojima sam podelila i najmanji glumački trenutak na sceni i ispred kamere i iza nje”, priznala je Ninković.

Ona je istakla da je velika glumica Mira Stupica, svojom inicijativom da se ustanovi nagrada „Žanka Stokić“ izvukla iz zaborava veliku glumačku divu.

“Omogućila je nama koje smo stale u red Žankinih dobitnica da sanjamo naše snove i skrivene želje, a meni, koja držim ovu nagrdu u ruci, dala je osećaj da ipak ima smisla ono što radimo i na tome joj beskrajno hvala”, rekla je Ninković.

Ona je naglasila da gluma nije njena obaveza i nužnost što profesija obično podrazumeva.

„To je moja potreba, moja strast, moj prostor spoticanja, spoznaje, slobode i moja velika ljubav“, podvukla je prvakinja Drame Narodnog pozorišta.

Statuetu Žanke Stokić (dar grada Požarevca, rad akademskog umetnika Dragiše Miloševića) uručio je predsednik Upravnog odbora Centra za kulturu Požarevca Slobodan Stepić, a novčani iznos ispred kompanije „Večernje novosti“ novinar Vukica Strugar.

„Ovu nagradu odredile su dve velike glumice – Žanka Stokić i Mira Stupica, glumice različitih umetničkih boja, sudbina i ličnosti, ali obe podjednako jakih individualnosti baš kao i Nataša Ninković“, rekla je Strugar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *