Na Beogradskom maratonu učestvuje 8000 trkača

Uz učešće rekordnih 8.000 trkača i pod sloganom „Trči, uživaj i pomozi nekome“,održava se 32. po redu,Beogradski maraton.

Znak za start dali su prometer čuveni kenijski atletičar Pol Tergat, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Sem glavne trke na 42 kilometra i 195 metara, održava se i trka u polumaratonu na 21 kilometar i „Trka zadovoljstva“ na 5.000 metara.

„Promovišemo Beograd i maraton, a već imamo izuzetno dobre rezultate. Verujem da ljudi u Srbiji to vide. Poslaćemo pravu sliku u svet“, rekao je u najavi direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Šestu godinu zaredom zvanično osiguranje i pokrovitelj Beogradskog maratona je UNIQA osiguranje.Kako je najavila direktorka marketinga Sonja Marić, po ugledu na najveće svetske maratone UNIQA će u sada već tradicionalnoj Muzičkoj aveniji na potezu od Londona do Terazija, Brankovom mostu, Cvetnom trgu i Novom Beogradu obezbediti atraktivan zabavni program uz bubnjare, trubače i di-džejeve, a prvi put priključiće se i ulični svirači.

Ministar finansija Siniša Mali učestvovao je na 32. Beogradskom maratonu, zajedno sa svoje troje dece i poručio da je prestonica Srbije još jednom pokazala da je apsolutni lider u regionu.

Mali je, kao i prethodnih godina, bio deo Beogradskog maratona, s tim da je istrčao Trku zadovoljstva na pet kilometara.

„Ne znam koji mi je ovaj put u nizu da budem učesnik Beogradskog maratona, iskreno nisam brojao, ali ovo je prvi put da sam trčao sa troje dece, dva sina i ćerkom. Teodor ima 13 godina, Viktor ima 10, a Lola osam i hteli su sa ocem da trče. Učestvovali smo u Trci zadovoljstva i bilo nam je prelepo. Kao porodica smo dali lep primer svima da je lepo baviti se sportom i živeti zdrav život“, rekao je Mali Tanjugu posle trke.

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton je ponovo prevazišao sva očekivanja i opet je poslata lepa slika u svet.“Iz godine u godinu Beograd je lepši, bolji i uspešniji, svima to želim i da na ovakav način provode slobodno vreme“, rekao je Mali i osvrnuo se na rekordnih 8.000 učesnika ove godine.“Svake godine sve više i bolje, građani Srbije i Beograđani, kao i veliki broj stranaca, mislim 3.000, pokazuju koliko se Srbija promenila. Postajemo apsolutno najvažniji centar u regionu, turistički, ekonomski i politički. Ovakvi događaji to dokazuju“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *