Među povređenima na Halkidikiju devojčica iz Srbije

Grči mediji su dana s objavili da je u  nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije.

U solunsku bolnicu “Genimatas” primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Nea Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

Mediji su ranije javili da plaže u ova dva mesta nakon jakog nevremena izgledaju kao da su bombardovane.

“Tu su četiri devojčice i jedan dečak koji su povređeni, ali nisu u opasnosti. Jedno dete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o deci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Jedna od devojčica, koja ima 13 godina, srpska je državljanka, a ostala deca su Grci”, rečeno je u toj bolnici.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzulat je potvrdio informaciju o povređenoj srpskoj državljanki, a dobio je iz bolnice u Solunu.

“Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala”, kazala je Glišić.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

Najmanje šest ljudi, uključujući i dvoje đece, poginulo je u jakim udarima vjetra, praćenih kišom i gradom na severu Grčke, saopštile su grčke vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *