Lidl uskoro počinje sa radom u Srbiji

Lidl,jedan od najpoznatijih trgovinskih lanaca uskoro će biti dostupan i kupcima u Srbiji.

Ovog meseca počinje proizvodnja robe koja je poručena za njihove radnje.Više od deset prodavnica “Lidla” otvoriće svoje kapije za potrošače u oktobru, saznaju Novosti”.

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, “Novosti” da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera.

Izvor lista kaže da je “Lidl” već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama.

Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za “Lidl”, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz “Lidla” više puta ponavljali, oni će odjednom otvoriti prodavnice i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, “Lidl” je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi.

Nezvanično, u samim objektima već postoji roba i radnici, a kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam  “Lidl” doneti i niže i prihvatljivije cene.

Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi “Lidlovi” partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *