Kraj drame na Tajlandu

Dečaci sa Tajlanda i njihov trener konačno su na sigurnom.Drama u pećini na Tajlandu koju je ceo svet pratio završena je,dečaci i njihov trener su izbavljeni.

Najbolji od najboljih – 90 ronilaca iz celog sveta, među kojima i naš čovek danonoćno su se žrtvovali i akcija je uspela.

Spaseno je svih 12 dečaka, članova fudbalskog tima sa Tajlanda, kao i njihov trener, javljaju svetski mediji.

Poslednja faza operacije spasavanja počela nešto posle 10 časova po lokalnom vremenu.

Pećinu su napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih “foka” koji su sa dečacima

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za “24 do 48 sati”.

Roditelji su videli osmoricu dečaka koji se od juče nalaze u bolnici, rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk.

Sekretar dodaje da su roditelji decu videli kroz zaštitno staklo, jer još uvek vrše preklede kako bi se utvrdilo da li neki od dečaka imaju infekcije, prenosi AP.

Džedsada kaže da postoji mogućnost da dvojica dečaka imaju plućne infekcije, ali da su “zdravi i nasmejani”.

“Deca su fudbaleri, imaju jak imunitet. Svi su veseli i srećni što će izaći, ali svakako ih mora pregledati doktor”, rekao je sekretar, dodajući da će u bolnici ostati i do sedam dana.

AP navodi da doktori oprezno postupaju sa decom, a sekretar je rekao da do sada nisu imali ovakvu situaciju.

Dečacima je apetit dobar, rekli su da su strašno gladni i za doručak su tražili hleb sa čokoladnim prelivom, čemu su se prvobitno protivili doktori, jer su dečake hranili lako varljivom i uglavnom bezukusnom hranom, ali su na kraju popustili, navodi Rojters, pozivajući se na izjavu sekretara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *