Konsultacije o formiranju Vlade Srbije počele

Sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste „Albanske demokratske alternative – Ujedinjena dolina“ počele su konsultacije za formiranje Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima izborne liste „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“ i saslušao njihove predloge, zahteve i potrebe.

Predstavnici albanskih partija su govorili o nameri da se Albanci što više integrišu u institucije države Srbije, kao i o neophodnosti ekonomskog napretka, kako juga Srbije tako i cele države, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je sa pažnjom saslušao sve njihove primedbe na funkcionisanje države i istakao da smo spremni da na različite načine pomognemo razvoju juga Srbije.

On je naglasio da će predstavnike albanskih partija u narednih 14 dana obavestiti o daljem toku formiranja Vlade, navedeno je u saopštenju.

Vučić će se narednih dana sastati i sa predstavnicima ostalih stranaka i lista koje su obezbedile mandate na izborima – predstavnicima SVM-a, SPS-a, SPAS-a, Stranke pravde i pomirenja i SNS-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *