Konačna odluka u sredu,stručnjaci protiv popuštanja mera za 1. maj

Da li treba „popustiti mere“ za 1. maj predsednik Vučić na sastanku dva krizna štaba je više puta pitao lekare ali  izričito protiv je bila većina stručnjaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članovima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sednici Krizbnog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija u više navrata pitao lekare da li je moguće da mere za predstojeće prvomajske praznike budu ublažene. Kako prenosi Informer, Vučić je više puta pitao lekare, članove Kriznog štaba, da li treba „popustiti mere“ za 1. maj, ali je većina stručnjaka bila izričito protiv. Konačna odluka o eventualnom ublažavanju već donetih mera o trajanju zabrane kretanja za predstojeći vikend, biće doneta sutra.

Podsetećamo, trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije.

Kako prenose mediji, od ponedeljka 4. maja moglo bi da dođe do znatnog ublažavanja ali i ukidanja pojedinih mera koje su važile za vreme vanrednog stanja. Najavljuje se da će sa radom početi kafići i restorani, u zatvorenom delu biće obavezna upotreba maski, a na otvorenom distanca.

Od 4. maja biće dozvoljeni sportski treninzi u grupama na otvorenom, a od 8. maja počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj, da rade tržni centri, od 11. maja vrtići i produženi boravak za decu do 4. razreda. Od 18. maja moguće je puštanje avio-saobraćaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *