Jovana Preković postala je šampionka sveta u karateu

Jovana Preković reprezentativka Srbije u karateu ostvarila je sjajan rezultat i postala šampionka sveta u kategoriji do 61 kilograma na prvenstvu u Madridu.

Ona je u finalu savladala Kineskinju Jin Sjaojan a 8:5.

Na putu do zlatne medalje Prekovićeva je prvo pobedila takmičarku sa Kosova Adelinu Ramu SA 1:0, a potom Alanu Kočijevu iz RusijeSA 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos SA 3:1, Ðanu Lofi iz Egipta SA 5:0, a u polufinalu Merve Čoban iz Turske sa 4:3.

„Presrećna sam. Osvojila sam titulu prvaka sveta na veoma ubedljiv način i to je plod nase višegodisnje primer za ovaj trenutak. Moj trener Roksanda i ja smo taktiku za meč sa Kineskinjom pripremale sigurno vise od osam meseci, tačno sam znala šta u svakom momentu treba da radim“, rekla je Preković.

Preković dodaje da se neće zadovoljiti dosadašnjim uspesima.

„Idemo dalje ka Tokiju, neću da se ovde zaustavim. Hoću da obradujem našu naciju medaljom iz Tokija i ka tom putu Roksanda i ja idemo da koračamo uspravno i hrabro. Kao i do sada“, poručila je ona.

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je reprezentativki Srbije u karateu Jovani Preković na osvojenoj zlatnoj medalji na Svetskom prvenstvu u karateu u Madridu.

„Sve čestitke i stručnom štabu na ovom fantastičnom uspehu“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u karateu, u Madridu.

„Naša Jovana Preković je šampion sveta! Svaka čast Jovana, pokazala si da tvoj karakter pobednika, odvažnost i predanost vode ka najvišem svetskom postolju, a ja verujem da te čeka još mnogo velikih uspeha! Čestitam Jovani, njenom stručnom timu i Karate federaciji Srbije“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *