Izglasan novi gradonačelnik Beograda

Za gradonačelnika Beograda izglasan je Zoran Radojičić dosadašnji generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Radojičić je i profesor Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Na sednici je bilo 93 prisutnih, od 83 listića koji su ubačeni u kutiju, bilo je 73 važećih i 10 nevažećih listića. Odbornici su odlučili i da funkciju zamenika gradonačelnika obavlja dosadašnji gradski menadžer, Goran Vesić. Izabrano je i 13 članova Gradskog veća.

Pošto je izabran, Zoran Radojičić poručio je da će biti gradonačelnik svih građana – onih koji jesu i onih koji nisu glasali za njega.

Obećao je i da će dati sve od sebe da Beograd bude grad u kojem će svi građani da osećaju poboljšanje života.

“Pred nama je težak zadatak, da dostignemo ciljeve obećane u kampanji”, rekao je Radojičić, uz još jednu važnu poruku – da je čovek kompromisa i da smatra da da ima prostora da svi zajedno nađu zajedničke interese.

Pre nego što je izabran, Radojičić je pred odbornike izneo i svoj ekspoze, u okviru kog je poručio da “bolje radi, nego što govori”, a objasnio je i kako namerava da se nosi sa činjenicama da nema političkog iskustva i ne poznaje sistem grada…Ključna tačka na koju je više puta ukazao je da planira da nastavi velike investicije, projekte i razvoj glavnog grada Srbije, koji je započela prethodna gradska vlast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *