Ivana Španović ponovo trenira

Ivana Španović najbolja srpska atletičarka počela je ponovo da trenira nakon pauze od 2 meseca.

Ivana se vratila treninzima dva meseca nakon Evropskog prvenstva u Berlinu, na kome je tokom kvalifikacija povredila Ahilovu tetivu i tako bila sprečena da brani titulu iz Amsterdama 2016.

Trofejna skakačica u dalj nedavno je dobila “zeleno svetlo” svog medicinskog tima, na čelu sa doktorom Jovanom Đurovićem.

“Nestrpljivo sam čekala povratak na stazu, ali moram da priznam da nije lako uraditi to posle dvomesečne pauze. Krenuli smo laganim treninzima i za sada sve ide po planu. Spremna sam za naporan rad i radujem se novim izazovima”, rekla je Španović, a prenosi njen PR tim.

S obzirom na to da je sezona završena i da u narednom periodu nema takmičarskih ciljeva, osmišljena je zanimljiva akcija u pravcu zdravijeg života i bolje fizičke pripremljenosti.

Naime, od 1. do 21. novembra, sve devojke koje žele da upoznaju Ivanu Španović i odrade trening sa svetskom i evropskom šampionkom, mogu da se odazovu akciji “Treniraj sa Ivanom”.

Španović je poručila da se raduje predstojećem druženju.

“Veoma sam radoznala da čujem njihove utiske tokom i posle treninga. Želja mi je da zajedno podstaknemo devojke da budu aktivne i u ovom periodu godine, kada je lakše naći izgovor nego uskočiti u trenerku, obuti patike i pokrenuti se. Verujem da će i one meni dati dodatni vetar u leđa i pozitivnu energiju, u periodu povratka treninzima posle povrede”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *