I dalje pada cena goriva

Od 1. novembra cena goriva u Srbiji je u padu saopštio je ministar energetike Aleksandar Antić.

On je rekao da će taj pad biti nastavljen i sledeće nedelje.

Antić je na sednici Skupštine Srbije rekao da je cena bezolovnog motornog goriva pala za 7,6 dinara, a evro dizela za šest dinara.

“Taj trend se nastavlja i očekujemo i sledeće nedelje dalji pada cene goriva koja je posledica pada cene sirove nafte i transportnih troškova jer se na Dunavu saobraćaj zbog porasta nivoa vode ponovo odvija normalno”, rekao je Antić.

On je istakao da su to bili jedini razlozi koji su od septembra do oktobra doveli do rasta cene goriva.

Antić je o toj ceni govorio pošto je šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović tražio odgovore kada će biti smanjene akcize i PDV na goriva, a pitao je i da li će Srbija reagovati na “progon” Srba u Crnoj Gori i kada će biti saopšteno koliko koštaju konsultantske usluge bivšeg britanskog premijera iz vremena bombardovanja SR Jugoslavije Tonija Blera.

Obradović je kazao i da je poslanik SNS Zvonimir Đokić tokom svog izlaganja u parlamentu pretio da će “opoziciju pojesti mrak”, što su poslanici SNS i predsedavajući Veroljub Arsić odbacili.

Poslanik SNS Aleksandar Marković kazao je da je Obradović “plaćenik” jednog od lidera Sveza za Srbiju Dragana Djilasa i naveo da su Djilas i Dragan Šolak nervozni, jer im je propao plan o kupovini televizije O2 i TV Prva.

“To im je bio plan, ali im je propao pa su posebno nervozni i zato smo imali prilike da njihog plaćenika slušamo da divlja ovde, laže i izmišlja. Oni su navikli da se samo oni bogate i da njihovi džepovi budu puni. Ne znaju prosto na koji način sada da reaguju”, ocenio je Marković.

Poslanici inače i dalje razmatraju amandmane na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *