Dan državnosti Putin čestitao građanima i Vučiću

Čestitku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina primio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ,u kojoj se navodi da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da se  temelje na viševekovnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti.

„Sa zadovoljstvom beležim dinamični razvoj bilateralnog političkog dijaloga, produktivne saradnje u različitim sferama. Ubeđen sam da ćemo zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj čitavog kompleksa rusko-srpskih veza za dobrobit naših bratskih naroda i u interesu jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu“, naveo je Putin u čestitki.

Predsednik Rusije je, kako je naveo, „iz sveg srca“ poželeo Vučiću dobro zdravlje i uspeh, a građanima Srbije sreću i prosperitet.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za čestitku upućenu povodom Dana državnosti, kao i zahvalnost za lepe reči koje je imao za našu zemlju prilikom primopredaje akreditivnih pisama ambasadora Srbije u Rusiji. Predsednik Vučić je rekao da to doživljava kao izraz poštovanja predsednika Putina prema Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su ovom prilikom razgovarali i o manifestacijama kojima će u Srbiji i Rusiji biti obeležena 75-godišnjica Dana pobede u Drugom svetskom ratu. „Biće to još jedna prilika da se istakne slobodarska tradicija dvaju bratskih naroda”, rekao je Vučić.

Dvojica sagovornika su razmatrali i plan razmene poseta visokih srpskih i ruskih zvaničnika u ovoj godini, uz konstataciju da je intenzivan politički dijalog izraz obostrane želje za svestrani napredak bilateralne saradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *