Čekinato eliminisao Đokovića

Novak Đoković  izgubio je u četvrtfinalu Rolan Garosa od Italijana Marka Čekinata.

Novak Đoković pakuje kofere u četvrtfinalu Rolan Garosa, dok Marko Čekinato nastavlja da živi san u Parizu.

Italijan, trenutno 72. igrač sveta, pobedio je šampiona Rolan Garosa 2016. godine u četiri seta – 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 7:6 (13:11), posle tri i po sata igre.

Đoković završava učešće u Parizu kao i prošle godine na pragu polufinala, dok će Čekinato, koji je pre dve godine bio na teniskom dnu, za plasman u finale igrati sa Dominikom Timom.

Novak Đoković protiv sebe je u četvrtfinalu osim rastrčanog i supermotivisanog Italijana imao i bolove. Najpre u predelu ramenog pojasa, a potom i u listu noge, zbog čega je dva puta tražio medicinski tajm-aut.

Uprkos tome, uspeo je posle vođstva rivala od 0:2 u setovima, da se regeneriše i vrati u igru, u četvrtom setu imao je i prednost 5:2, i baš kada su svi bili uvereni da će pobednika odlučiti peti set, Italijan se razigrao i obezbedio taj-brejk.

A tamo je viđena gladijatorska borba, koja će se još dugo prepričavati. Novak nije iskoristio tri set lopte, spasao je tri meč lopte, ali ne i četvrtu.

Ona je omogućila Čekinatu da nastavi budan da sanja u Parizu, kao prvi Italijan u polufinalu Rolan Garosa posle 40 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *