Brnabić: Liberija prepoznala napor Srbije da dijalogom dođe do kompromisnog rešenja

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Liberije Gbezongarom Milton Findlijem o  povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti.

Brnabić  je ocenila da je odluka te zemlje o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti potvrda da je prepoznat napor Srbije da očuva stabilnost regiona i dijalogom dođe do kompromisnog rešenja.

Premijerka je istakla da je cilj Srbije da održi ekonomsku stabilnost i uspostavi političku i ekonomsku saradnju sa što većim brojem država i partnera u svetu.

U tom smislu za državu je, prema njenim rečima, veoma značajna saradnja i sa tradicionalno prijateljskim zemljama, kao što je Liberija.

Ministar Findli naglasio je da su dve zemlje povezane tradicionalnim prijateljstvom još iz doba bivše Jugoslavije i da je Vlada Liberije spremna da pruži podršku Srbiji u svim važnim pitanjima od nacionalnog interesa.

Na sastanku je zaključeno da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, pre svega u domenu obrazovanja, turizma i poljoprivrede.

Predsednica vlade istakla je da su studenti iz Liberije dobrodošli da studiraju u našoj zemlji u okviru programa za stipendiranje, naročito u oblasti medicine, jer se na taj način jačaju veze između država i generacija koje dolaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *