Akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju

U cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju ,akcija besplatnih preventivnih pregleda koju sprovodi Ministarstvo zdravlja,biće nastavljena u nedelju, 22. septembra, od 8 do 16 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova naše zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološki i ORL pregled, izvrše kontrolu nivoa šećera u krvi i kontrolu tumor markera.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapređenje javne svesti o značaju prevencije najbolje potvrđuje podatak da je tokom prethodnih četrnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, oko 300.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, i u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *