13. aprila Atelje 212 gostuje u Sankt Peterburgu

Sa predstavom „Kafa i cigarete – Pozdrav iz Beograda“, autorke Mie Knežević Atelje 212 gostuje 13. aprila u Sankt Peterburgu, u Dramskom teatru na Vasiljevskom.

Već sam naslov predstave nagovaštava da je reč o svojevrsnom autorskom viđenju kultnog filma „Coffee and Cigarettes“, Džima Džarmuša.

Inspirisana motivima filma, autorka Mia Knežević napisala je omnibus dramu sastavljenu od sedam priča u kojima različite generacije likova (profesor i student, starija i mađa sestra, drug i drugarica, čovek i njegova ljubavnica, bivši par iz gimnazije), kroz temu cigareta i kafe pričaju svoje životne, ljudske priče ispunjene problemima i strahovima savremenog čoveka.

Slučajno ili priželjkivani susreti, željeni ili iznuđeni odlasci, neizvesnost svakog trenutka ka kome žurimo, neminovnost svakog trenutka koji nas očekuje… jednom rečju sam život, neizmerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, tuga i radosti, susreta i rastanaka – uz kafu i cigarete, tema su predstave.

U predstavi igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež i Svetozar Cvetković.

Autor scenografije je Miljena Vučković, a kostima Dragica Laušević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *