Danas na Mundijalu:Druga utakmica polufinala

Večeras se u Moskvi igra druga polufinalna utakmica Svetskog prvenstva u Rusiji.Utakmica se igra u 20 časova na stadionu Lužnikiju u Moskvi.

Engleska i Hrvatska odmeriće snage u prestonici Rusije i odlučiti koja od te dve ekipe će se u finalu boriti sa Francuskom za titulu prvaka sveta.

Hrvatima nikada ranije to to nije pošlo za nogom i pobedom na Lužnikiju stigli bi do najvećeg uspeha u istoriji, nakon što su 1998. u Francuskoj osvojili treće mesto.

Englezi, sa sruge strane, pokušavaju da ponove najbolji rezultat kada su 1966. osvojili najvažniji svetski trofej.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, ima brigu oko sastava tima, budući da Šime Vrsaljko ima povredu kolena, ali je zbog značaja utakmice igrač najavio da će biti spreman da pomogne svojoj ekipi “makar i na jednoj nozi”.

I Geret Sautgejt, njegov kolega na klupi Engleske, nije miran pred polufinale, jer su se prethodnih dana na povredu požalili Džejmi Vardi i Džordan Henderson.

Iako tradicija i brojke neće igrati posebnu ulogu na večerašnjem meču, statistika kaže da su se Hrvati i Englezi do sada sastajali šest puta, od čega jednom u prijateljskom, a pet puta u takmičarskim mečevima i “Gordi albion” imao je više uspeha – četiri pobede, a “kockasti” dve.

Meč sudi poznati turski arbitar Cunejt Čakir.

Njegovi pomoćnici u Moskvi biće takođe zemljaci Bahatin Duran i Tarik Ongun, za četvrtog arbitra imenovan je Bjorn Kujpers iz Holandije, a rezervni sudija biće njegov zemljak Sander van Rukel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *